Blog

5 különleges fűszerkeverék a világ különböző tájairól

5 különleges fűszerkeverék a világ különböző tájairól Következő rovatunkban a világ 5 ínyenc fűszerkeverékét mutatjuk be, a legkülönbözőbb tájakról. Kalandozzunk el Afrikába, Japánba, valamint Indiába és szippantsuk magunkba a gasztronómiai tudást.

A dunai lazac legendája

A dunai lazac legendája Valóban létezik a dunai lazac, vagy félrevezetnek minket a 150-200 évvel ezelőtti recepteskönyvek, amikor előszeretettel említik?

Kedvenc egzotikus gyümölcseink

Kedvenc egzotikus gyümölcseink A következő cikkben bemutatjuk, melyek a kedvenc egzotikus gyümölcseink, mi több, olyan érdekességeket gyűjtöttünk róluk össze minthogy: a licsiből bort is erjesztenek, a jákafa a világ legnagyobb fán termő gyümölcse vagy a papaya nedvéből természetes latex nyerhető.

Fodros kel, karfiol és "növényfeletti" képességeik

Fodros kel, karfiol és "növényfeletti" képességeik Egy-két éve már, hogy a világban lecsengőben van a fodros kel mánia. Az összes vegán erre a növényre esküdött, hiszen nagyon sok fontos ásványi anyagot tartalmaz, amit leginkább állati eredetű élelmiszerekből tudunk csak bejuttatni a szervezetünkbe: kalciumot, mangánt, rezet, folsavat, A, C és K vitamint. De hiába a fodros kel „növényfeletti” képességei, ha egy gasztronómiai divat elmúlik, akkor elmúlik, és átveszi a helyét valami más. A fodros kel közeli rokona, a karfiol az aktuális nagy kedvenc.

Miért jár párban a húsvét és a kalács?

Miért jár párban a húsvét és a kalács? A húsvét és a kalács elválaszthatatlanok egymástól. Utóbbi a hagyományos ünnepi étrend része, a katolikus és ortodox vidékeken pedig még ma is szokás a szenteltetése. De lehet tudni, honnan ered ez a kapcsolat?

1 / 2