Blog

Mustos mustár

Mustos mustár Talán sokan eljátszottak már a mustár szóval, viccesen kérdezve, hogy ugyan már mit keres benne a must... Hát, ma már nem sokat, de a mustár név latin eredete (mustum – érleletlen szőlőlé és ardens – égő, csípő) elárulja, hogy régen csípős mustnak hívták, mégpedig azért, mert a mustármagokat must segítségével őrölték pépesre.

5+2 egészséges és finom reggeli ötlet

5+2 egészséges és finom reggeli ötlet Az ősz beköszöntével kicsit kevesebb vitaminhoz jutunk, mint azt nyáron megszoktuk. Íme néhány tipp a finom és egészséges reggelihez:

5 különleges fűszerkeverék a világ különböző tájairól

5 különleges fűszerkeverék a világ különböző tájairól Következő rovatunkban a világ 5 ínyenc fűszerkeverékét mutatjuk be, a legkülönbözőbb tájakról. Kalandozzunk el Afrikába, Japánba, valamint Indiába és szippantsuk magunkba a gasztronómiai tudást.

A dunai lazac legendája

A dunai lazac legendája Valóban létezik a dunai lazac, vagy félrevezetnek minket a 150-200 évvel ezelőtti recepteskönyvek, amikor előszeretettel említik?

Kedvenc egzotikus gyümölcseink

Kedvenc egzotikus gyümölcseink A következő cikkben bemutatjuk, melyek a kedvenc egzotikus gyümölcseink, mi több, olyan érdekességeket gyűjtöttünk róluk össze minthogy: a licsiből bort is erjesztenek, a jákafa a világ legnagyobb fán termő gyümölcse vagy a papaya nedvéből természetes latex nyerhető.

1 / 2