Blog

Fodros kel, karfiol és "növényfeletti" képességeik

Fodros kel, karfiol és "növényfeletti" képességeik Egy-két éve már, hogy a világban lecsengőben van a fodros kel mánia. Az összes vegán erre a növényre esküdött, hiszen nagyon sok fontos ásványi anyagot tartalmaz, amit leginkább állati eredetű élelmiszerekből tudunk csak bejuttatni a szervezetünkbe: kalciumot, mangánt, rezet, folsavat, A, C és K vitamint. De hiába a fodros kel „növényfeletti” képességei, ha egy gasztronómiai divat elmúlik, akkor elmúlik, és átveszi a helyét valami más. A fodros kel közeli rokona, a karfiol az aktuális nagy kedvenc.

Miért jár párban a húsvét és a kalács?

Miért jár párban a húsvét és a kalács? A húsvét és a kalács elválaszthatatlanok egymástól. Utóbbi a hagyományos ünnepi étrend része, a katolikus és ortodox vidékeken pedig még ma is szokás a szenteltetése. De lehet tudni, honnan ered ez a kapcsolat?

Az eredeti (?) cézár saláta

Az eredeti (?) cézár saláta A cézár saláta talán az egyik legnagyobb amerikai gasztro klasszikus, valószínűleg azért, mert a 40-es évek Hollywoodjában, az aranykorban igen felkapott volt, az eredete pedig – bármelyik verziónak is higgyünk – igazi amerikai sztori.

2 / 2